ponedjeljak, 20. kolovoza 2007.

poskupljenje vozačkog ispita

Čuvajte nas...pazite nas...jer znakovi su premalo !!!


Odavno se već najavljuje poskupljenje vozačkog ispita čak za cca 2000 kn. Kao razlozi predstavljaju se troškovi goriva, plaće instruktora vožnje, amortizacija vozila, povećanje poreza i sl. a naveliko se govori i o HAK-ovoj desnoj ruci u lijevom džepu mladih vozača.


Jako su zanimljivi komentari na poskupljenje vozačkog ispita; sad se očekuje povećanje na 7000kn pa na 9000kn, instruktora vožnje ima premalo, drugi tvrde da se javlja višak na burzi, poskupljenje će biti u 8. mj. pa u 10. mjesec pa početkom 2008.g. , možda ga uopće ne bude pa je ova farsa poslužila kao reklama. Samo je jedno jasno- mi, svi ostali ne znamo ništa i tako ostaje do daljnjega.



Uz sva poskupljenja osnovnih egzistencijalnih potreba, a i uz konstantno nisku prosječnu plaću - kako se može očekivati da jedna prosječna hrvatska obitelj izdvoji 9000 kn na vozački ispit, koji je sve neophodniji kako bi se konkuriralo na burzi rada.

Sve je postavljeno kao kula od karata, jedno je ovisno o drugom, a gledajući ova poskupljenja iz perspektive mlade građanske klase, vidim samo da se za nas ta kula od karata počinje rušiti.


Nismo svi rođeni u vili uz more i nemamo svi tate tajkune i poduzetnike,velik broj nas zarađuje za svoju vozačku dozvolu i automobil, a upravo će se na nama odraziti poskupljenje auto škola.

Imamo li mi, zapravo, u cijeloj toj priči - pravo glasa? NEMAMO, pa nastavljamo trpjeti tuđe prohtjeve, bez obzira na mogućnosti i životni standard.

Nema komentara: